Sposób przygotowania

Mak sparzyć i dwa razy przepuścić przez maszynkę. Następnie roztopić w rondlu masło. Dodać cukier, cukier waniliowy, olejek. Smażyć ok. 10-15 minut. Delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Ostudzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i do czego taka masa? do zimnych deserów czy do ciast, które się później piecze?
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Pyszna do makowaca
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Robię podobnie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    masa maku potrzebna i makowiec gotowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: do masy dodałam jeszcze skórkę pomarańczową oraz rodzynki i pokrojone w kosteczkę migdały.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo lubię makowiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !