Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa makowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 500 g
cukier 300 g
białko 2
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: masa makowa

Mak sparzyć i dwa razy przepuścić przez maszynkę. Następnie roztopić w rondlu masło. Dodać cukier, cukier waniliowy, olejek. Smażyć ok. 10-15 minut. Delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 28.12.2011 15:57
bardzo lubię makowiec
kielcok1 17.11.2011 15:48
super
Katarzyna/kate1980 04.02.2011 15:20
komentarz do zdjęcia: do masy dodałam jeszcze skórkę pomarańczową oraz rodzynki i pokrojone w kosteczkę migdały.
Krzysztof42 19.09.2010 14:04
masa maku potrzebna i makowiec gotowy
caroline1983 28.07.2010 16:01
Robię podobnie
Przemek4 22.07.2010 21:03
Pyszna do makowaca
SmacznaPyza 23.05.2010 10:27
i do czego taka masa? do zimnych deserów czy do ciast, które się później piecze?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak