Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 50 dag
ser fetta 10 dag
cebula 1 szt
mleko 1 szk
jajko 1 szt
ogórek 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
oliwki 0.5 szk
twaróg 15 (mielony)
oregano 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki po grecku

Bułke namocz w mleku.Obierz cebule.Grubo posiekaj razem z oliwkami dodaj do miesa.Dołóż odcisnieta bułke i jajko.Przypraw sola i pieprzem.Dokładnie wyrób.Fete pokrój w gruba kostke ,kazda oblep masa miesna,formujac kulki.Frykadelki smaz na rozgrzanym oleju p[o 8-10 minut z kazdej strony.Ogórka obierz zetrzyj.Wraz z oregano dodaj do twarogu.Przypraw i wymieszaj.Frykadelki podawaj z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak