Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i kroimy na kawałki. Obraną cebulę opiekamy. Warzywa zalewamy litrem wody i dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i solimy.
Gotujemy wywar. Gdy warzywa zmiękną odcedzamy marchewkę i odkładamy do dekoracji. Do wywaru wkładamy głowę i płetwy i gotujemy.Po 10 minutach dodajemy dzwonka i gotujemy jeszcze 20 minut. Wyjmujemy odsączamy i wyjmujemy ości. Głowę i płetwy wyrzucamy. Wywar przecedzamy przez sito. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i rozpuszczamy w ciepłym wywarze. Dodajemy szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Studzimy i przecedzamy. Na półmisek wlewamy trochę wywaru i wstawiamy do lodówki aby zastygł.
Karpia układamy na półmisku i zalewamy galaretą. Dekorujemy migdałami i rodzynkami oraz marchewką. Wstawiamy do lodówki

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ryba lubi pływać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nie lubię
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !