Sposób przygotowania

Zagotować masło z cukrem dodać kakao, wodę i ponownie zagotować. Odlać 0, 5 szkl masy a resztę ostudzić. Do zimnej masy dodać mąkę z proszkiem, żółtka, wino, orzechy i wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać wylać do tortownicy i piec w 160 st 40 min, sprawdzić patykiem. Zimne ciasto polać odłożoną polewą (o, 5 szkl).

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    O. O takim przepisie nie słyszałem jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    tak jeszcze nie próbowałam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne ciasto
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pijanego murzyna nie widziałam hihi.....
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !