Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Sachera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 15 dag
słodka śmietana 2 łyżki
cukier puder 15 dag
masło 15 dag
mąka 15 dag
jajko 6 sztuk
marmolada morelowa 15 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
Polewa:
cukier puder 20 dkg
masło 1 łyżka
kakao 5 dag
mleko 3 łyżki
bakalie
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Sachera

Wykonanie:
Utrzeć na pianę masło z 10 dag. cukru pudru, dodając po 1 żółtku oraz roztopioną i ostudzoną czekoladą. Z białek ubić sztywną pianę, dodać 5 dag. cukru pudru i połączyć obie masy. Mieszając dosypywać powoli mąkę i cukier waniliowy. Wyłożyć masę do tortownicy. Piec około 1 godz.. Po ostudzeniu wyjąć tort z formy, przeciąć na pól i posmarować marmoladą. Wszystkie składniki polewy rozgrzać w rondelku mieszając i polać tort. Udekorować owocami i bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak