Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe całe

5.0
(45)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki czerwone małe dowolna ilość
woda 1,5 l
ocet 10 % 1 szkl
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe całe

Buraczki dobrze umyć i całe ugotować na miękko. Zimne obrać ze skórki i powkładać do słoików. Zalewa:wodę z przyprawami gotować około 10 min na końcu dodać ocet i gorącą zalewą zalać buraczki. Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 30.09.2015 17:54
uwielbiam takie :D
IZABELA29 07.04.2013 09:25
bardzo dobre do sałatek
Aneta41 06.01.2013 11:45
super bardzo takie lubię
eli_555 27.08.2011 23:17
pyszne na zimę
grazia1 09.06.2011 09:30
dobre
Joanna108
Joanna108 25.02.2011 18:11
takich jeszcze nie robiłam ... a dostęp do młodziudkich buracków mam - bo sadzę na działce. Zawsze robię z nich sałatki zasmażane z octem balsamicznym, ale chętnie wypróbuję coś innego
Aniunia773 19.02.2011 18:01
super
krzyniu1984 14.10.2010 08:41
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak