Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczen indycza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,5 kg
cebula 1 szt
suszone pomidory 6 szt
masło 1 łyzka
kasza manna 2 łyzki
jajko 1 szt
sól, pieprz
twaróg 30 (mielony)
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen indycza

Cebule obierz ,posiekaj zeszklij na masle.Dorzuc posiekane pomidory.Wystudz.Papryke oczysc z pestek strak potnij w kostke.Twaróg. wymieszaj z kasza jajkiem,papryka oraz cebula i pomidorami.Przypraw do smaku.Mieso opłucz wytnij w nim szeroki otwór.Kieszonke napełnij farszem.Mieso obwiaz mocno nitka.Ułóz w brytfance ,podlej odrobina wody i piecz przez 1,5 godz w tem.200 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak