Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany z szafranem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 300-400 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
masło 2 łyżki
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany z szafranem

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki .Pstrągi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Posypać solą i pieprzem cytrynowym , polać oliwą z oliwek wymieszaną z szafranem .Do środka ryby włożyć natkę i masło . Włożyć do lodówki na 30 minut aby się ryby zamarynowały.
Krok 1 - Pstrąg grillowany z szafranem foto
2
Wyjąć 10 minut wcześniej z lodówki ,ponacinać i włożyć na patelnię grillową lub grilla tradycyjnego na tacki..
Krok 2 - Pstrąg grillowany z szafranem foto
3
Grillować 5 -7 minut z każdej strony
Krok 3 - Pstrąg grillowany z szafranem foto
4
Podawać z ziemniakami i dowolną sałatką .
Krok 4 - Pstrąg grillowany z szafranem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.11.2016 19:02
pyszna ryba
Janina 22.11.2016 15:06
Ale pychota, mniam;))
AZgotuj 22.11.2016 12:29
Cudowna ryba:)
Wiesława1 22.11.2016 11:38
Super propozycja
Krzysztof15 22.11.2016 08:31
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak