Sposób przygotowania

Wlać do pojemnika wodę i mleko, wbić jajka i wsypać mąkę i zmiksować wszystko razem tak aby niepozostała żadna grudka, następnie dodać 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego oraz szczyptę soli i 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich, wymieszać.
gdy ciasto jest już zrobione rozgrzać olej na patelni, po czym wlać na niego ciasto, większą ilość aby powstał grubszy naleśnik. Wsypać na ciasto cebulkę prażoną według gustu ale żeby była rozłożona równomiernie. Zapieka. Po chwili obrócić naleśnik i zminimalizować ogień. naleśnik posypać pokrojoną na drobno wędliną oraz pokrojonym pomidorem, można jeszcze posypać prażoną cebulką. Całość przykryć plastrami sera żółtego. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Gdy ser się stopi wyciągnąć naleśnik i udekorować majonezem i keczupem.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Smakuje napewno wyśmienicie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !