Sposób przygotowania

Lody wymieszaj z ajerkoniakiem i bakaliami. Wyłóż nimi foremkę do zapiekania. Wstaw z powrotem do zamrażarki. Żółtka z cukrem zwykłym i waniliowym ukręć na kogel- mogel. Wstaw miskę do kąpieli wodnej, ubijając dalej dolej ajerkoniaku oraz śmietanę. Zdejmij zabaione z ognia, gdy w widoczny sposób zgęstnieje. Zamrożone lody polej zabaione. Na lodach z sosem można ułożyć truskawki pokrojone w ćwiartki, kiwi w plasterki i piórka z mango. Wstaw do piekarnika nastawionego na mocny grill tylko do momentu jak u góry pojawi się spieczona skórka. Podawaj zaraz po wyjęciu z piekarnika. Smacznego !!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gośka

    już się nie mogę doczeka aż spróbuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny i smaczny deser. :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    oryginalne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    lody moje kochane :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lodów jeszcze nie zapiekałam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    o jej tego jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !