Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostke cebulke zeszklic na oleju, wsypać ugotowany ryz i smazyć mieszajac,az sie zeszkli. Wlać gorący bulion i gotować 20 min. Zdjać z ognia, dodac śmietanę, ser, żółtka i koperek, wymieszać ,ostudzic.
Formować kuliwielkości orzecha włoskiego. Obtaczać je w ubitej na sztywno pianie z białek,a potem w płatkach ryżowych. Usmazyc na złoto w głebokim tłuszczu, podawać zamiast ziemniaków

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mój przepis na najbliższy obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lulus20

    fajny przepisik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !