Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety wieprzowe w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
smalec 5 dag
śmietana 1 szklanka
ziemniaki 0,5 kg
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
natka piertuszki posiekana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety wieprzowe w śmietanie

mięso umyć rozbić tłuczkiem posolić popieprzyć obsmażyć z obu stron na tłuszczu w żaroodpornym naczyniu obsmażone kotlety wyjąć a na pozostałym tłuszczu lekko zrumienić pokrojoną cebulkę i roztarty czosnek podlać szklanką wody dodać paprykę i zagotować umyte i obrane ziemniaki pokroić w plastry włożyć do cebuli a na warstwie ziemniaków ułożyć obsmażone kotlety dusić do miękkości pod koniec duszenia wlać śmietanę lekko potrząsnąć naczyniem wstawić do piekarnika i zapiec podawać w naczyniu w którym była przyrządzona potrawa z dodatkiem zielonej sałaty lub sezonowej surówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak