Sposób przygotowania

Pałki umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami, natrzeć mocno solą, czosnkiem i tymiankiem - nie żałować przypraw. Włożyć do woreczka z grubej folii i odłożyć do lodówki na ok. 30 min.. Następnie wlać maślankę i zawiązać worek, ale przedtem wymieszać zawartość żeby maślanka oblepiła pałki i postarać się wypchnąć jak najwięcej powietrza z worka. Zabezpieczony worek z pałkami odłożyć na min. 3 godziny do lodówki. Ja przygotowuję je poprzedniego dnia wieczorem. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Lekko otrzepane z maślanki pałki ułożyć na blasze posmarowanej odrobiną oleju i piec ok. 30-40 min. - my lubimy mocno zrumienione. Podałam z ziemniakami i surówką z marchewki i żurawiny. Mięso jest bardzo delikatne i miękkie.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ale złociste...
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Apetyczne zdjęcie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawy przepis. Pieklam podobne, ale jakos mi nie wyszlo. Wygladaja bardzo apetycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wygląda apetycznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mięso z maślanką ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agi361

    bardzo ciekawy pomysł!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    na prawdę polecam bo mięso jest bardzo delikatne i soczyste a skórka pięknie się rumieni
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo apetyczne
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Widać, że mięsko musi być chrupiące, mniam! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    koniecznie muszę wypróbować!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmpycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !