Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w musztardzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
rozmaryn świeży 3 gałązki
stopione masło 120 g
koniak 50 ml
sól, pieprz
musztarda dijon 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: królik w musztardzie

królik kroimy na porcje. Kawałki mięsa smarujemy musztardą i układamy w naczyniu żaroodpornym i przekładmay gałązkami rozmarynu. Częscią masł polewamy królika solimy i pieprzymy. Pieczemy 45 min w 210 C polewając masłem. W tym czasie podgrzewamy koniak w rondlu i podpalamy. Alkoholem polewamy upieczonego królika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 17.02.2012 15:43
pyysszjne
agnieszka214 13.11.2011 12:25
przyozdabiamy dowolnie
agnieszka214 13.11.2011 12:25
przyozdabiamy dowolnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak