Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusciany granjec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1\\4 główki
wędzony boczek 25 dag
cebule 3 szt
cienka kiełbasa 50 dag
olej 1 łyzka
strak czerwonej papryki 1 szt
sól, pieprz
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusciany granjec

Boczek kroimy w kostke,kiełbase i cebule w plastry ,papryke w w kostke a kapuste drobno szatkujemy.Duzy garnek lub naczynie zaroodporne smarujemy olejem.Układamy w nim warstwami pokrojony boczek i plastry cebuli i posypujemy przyprawami.Przykrywamy kapusta.N kapuscie układamy papryke na wierzchu kiełbase.Ponownie posypujemy ziołami,sola pieprzem i mielona papryka.Wlewamy kilka łyzek wody.Przykrywamy i dfusimy na małym ogniu około godz lub wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 60 minut.Mozna podlac woda z przecierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak