Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg cebuli 1
sól, szczypta cukru do smaku:
olej do smażenia:
kasza 1 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z cebulką

My bardzo lubimy taką kaszankę.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Na dużej patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju, wrzucić cebulę. Smażyć na niedużym ogniu mieszając i pilnując aby się nie zrumieniła. Po kilku min. posoli, oprószyć odrobiną cukru i przykryć. Dusić 5 min.. Kaszankę obrać z flaka, pokroić w grube plastry. Kłaść je na mocno rozgrzaną patelnię tylko lekko posmarowaną olejem. Smażyć 5 min. na silnym ogniu aż się przypiecze po czym delikatnie odwrócić na drugą stronę i też przysmażyć. Układać plastry kaszanki na talerzach, obłożyć cebulką i podawać. Bardzo proste, ale smaczne i syte. Do tego najlepiej ogórki kiszone albo sałatka z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karol P 07.01.2012 19:51
smaczna
SmacznaPyza 17.09.2010 08:46
drugie zdjęcie nie jest moje
bogumiła3 16.09.2010 23:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak