Sposób przygotowania

My bardzo lubimy taką kaszankę.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Na dużej patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju, wrzucić cebulę. Smażyć na niedużym ogniu mieszając i pilnując aby się nie zrumieniła. Po kilku min. posoli, oprószyć odrobiną cukru i przykryć. Dusić 5 min.. Kaszankę obrać z flaka, pokroić w grube plastry. Kłaść je na mocno rozgrzaną patelnię tylko lekko posmarowaną olejem. Smażyć 5 min. na silnym ogniu aż się przypiecze po czym delikatnie odwrócić na drugą stronę i też przysmażyć. Układać plastry kaszanki na talerzach, obłożyć cebulką i podawać. Bardzo proste, ale smaczne i syte. Do tego najlepiej ogórki kiszone albo sałatka z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    drugie zdjęcie nie jest moje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !