Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy II

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżka mąki 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz.
tłuszcz 1 łyżka
grzyby suszone 3 dkg
cebula 1 szt.
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy II

Umyte grzyby namoczyć na godzinę następnie ugotować. Cebulkę drobno pokroić , podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę i zasmażyć.Nadmiar wywaru z grzybow odlać,pozostałym rozprowadzić zasmażkę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem dodać pokrojone w paseczki grzybki,zagotowaćNa końcu podprawić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 02.07.2013 13:00
bardzo lubię :-)
IZABELA29 27.05.2013 20:52
zjadłabym takie ,bardzo go lubię .
Wacław 12.01.2013 11:22
pyszne sa sosiki z grzybów
maciek7 08.12.2011 19:11
super
Renia1 13.11.2011 14:30
uwielbiam taki
kuklik 07.11.2011 09:48
przepyszny
Justa32 07.11.2011 09:39
ale pycha!!!
PaniMISIOWA 06.11.2011 09:45
przepysznie wygląda
ben-ka 07.09.2011 09:00
Ja normalnie czuję zapach tego sosu:)
gacopierz23 23.08.2011 22:35
Super. Kluseczki z dziurką rolada sos grzybowy i jak na śląsku przystało modra kapusta PYCHA
Ewelina47 01.06.2011 07:41
super
barbara11561 20.05.2011 04:55
Pięknie pachnie:)
Aneta41 29.03.2011 08:54
uwielbiam takie sosiki
Ewa104 06.12.2010 21:43
Pycha sosik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak