Sposób przygotowania

Śmietanka musi być bardzo mocno schłodzona. Galaretki rozpuszczamy każdą oddzielnie w 3/4 szkl. gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy będą zimne, ale płynne, ubijamy śmietanę. Sztywną dzielimy na 2 m/w równe porcje. Miksując wlewamy cienkim strumieniem do jednej galaretkę rubinową a do drugiej niebieską. Trzeba działać szybko bo pianka szybko tężeje. Nakładamy ją na przemian do szklaneczek albo pucharków i wstawiamy do lodówki aby całkiem zastygła. Przed podaniem mieszamy cukier z syropem - syropu tyle, żeby tylko zabarwił cukier - i posypujemy piankę. Podajemy na zimno.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ładnie wygląda :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Piękne kolory
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    o kurcze, az się oczy cieszą ! :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    śliczna pianka!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    lubię to, oj lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    rewelacja, bardzo podoba mi się pomysł ze zrobieniem takiego cukru z sokiem jako ozdoby, bardzo ciekawie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Świetne- zwłaszcza dla dzieciaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    poprostu pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !