Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki pieczone z dipem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 2 lyzki
sól
miękkie masło 2 łyzki
śmietana 2 łyzki
czosnek 2 zabki
cebula 1 szt
posiekany szczypiorek 1 łyzka
pokrojony koperek 1 łyzka
pieprz, sól
ziemniaki
twarożek 25-30 (kremowy)
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki pieczone z dipem

ziemniaki obieramy muyjemy osuszamy papierowym recznikiem,posypujemy przyprawami obtaczamy w misce w oleju.Pieczemy w zaroodpornym naczyniu około godziny az sie zrumienia.Czosnek przeciskamy przez praske cebule drobno siekamy ogórka scieramy na tartce i odciskamy z soku.Wszystko mieszamy z twarozkiem smietana oraz masłem,szczypiorkiem i koperkiem.Doprawiamy.Ziemniaki przekrawamy na krzyz rozchylamy i nakładamy dip.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak