Sposób przygotowania

Oczyszczone grzybki drobno pokroić.Cebulę też drobniutko pokroić lub zetrzec na tarce i leciutko przyrumienić na tłuszczu,dodać grzybki i dusic do miękkości(w razie potrzeby podlać wywarem) uwazając by się nie przepaliły. Miękkie oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar ; doprowadzić do wrzenia.Odsunąć z ognia wlać smietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    to musi być wspaniały sos ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię taki sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    taki sosik najlepszy jest do kaszy i makaronu:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha sos
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    już się nie mogę doczekać kiedy las zaprosi nas na grzybki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    taki sos mogę jejść ze wszystkim
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię podobny. Wszystko z nim smakuje wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam wszystko co z grzybami, a Twój sos a? pachnie nimi z ekranu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja już chcę do lasu !!!! na grzyby!!! < marzenie:(>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    jeden z moich ulubionych
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !