Sposób przygotowania

Żółciaka dokładnie oczyścić i umyć. Pokroić w plastry i obgotować kilka minut we wrzątku. Osączyć dobrze i pokroić w paski. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, chili posiekać. Pora po dokładnym umyciu pokroić w półplasterki, tak samo pokroić cebulę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z papryką (dużo!) i opanierować paski grzyba. Smażyć je do na oleju. Gdy się zrumienią dodać cebulę, pora i papryki, smażyć kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodać pomidory, koncentrat i podlać kilkoma łyżkami wody. Doprawić prowansalskimi i solą, dusić 15 min.. Doskonale smakuje ze świeżą bułką. Żółciak po ugotowaniu i usmażeniu konsystencją przypomina mięso kurczaka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Chętnie bym tego spróbowała :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe składniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !