Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smazony bakłazan z czerwona papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebule 2 szt
czosnek 1 zabek
swieze lub suszone zioła 1 łyzka
NASIONA SLONECZNIKA 2-3 łyzki
oliwa
sól, pieprz
cukier
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: smazony bakłazan z czerwona papryka

Bakłazan myjemy suszymy na pół plastry,grubosci około 0,5 cm.Posypujemy sola i odstawiamy na 30 minut,a nastepnie dokładnie osaczamy.Zpapryk usuwamy gniazda nasienne ,miaszż kroimy w kostke.Cebule kroimy w piórka Bakłazan smazymy na rozgrzanej oliwie.Po 20 minutach dodajemy papryke cebule i roztarty zaqbek czosnku.Doprawiamy do smaku łyzeczka cukru i łyzka ziół(oregano bazylia tymianek)Mieszamy i dusimy pod przykryciem do chwili az warzywa beda miekkie.Wrondelku prazymy słonecznik bez tłuszczu.Gdy sie lekko zrumieni dodajemy do duszonych warzyw i mieszamy.(juz nie smazymy)Ciepłe danie odrazu nakładamy na talerz.Najlwpiej smakuje z grzankami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak