Sposób przygotowania

Bakłazan myjemy suszymy na pół plastry,grubosci około 0,5 cm.Posypujemy sola i odstawiamy na 30 minut,a nastepnie dokładnie osaczamy.Zpapryk usuwamy gniazda nasienne ,miaszż kroimy w kostke.Cebule kroimy w piórka Bakłazan smazymy na rozgrzanej oliwie.Po 20 minutach dodajemy papryke cebule i roztarty zaqbek czosnku.Doprawiamy do smaku łyzeczka cukru i łyzka ziół(oregano bazylia tymianek)Mieszamy i dusimy pod przykryciem do chwili az warzywa beda miekkie.Wrondelku prazymy słonecznik bez tłuszczu.Gdy sie lekko zrumieni dodajemy do duszonych warzyw i mieszamy.(juz nie smazymy)Ciepłe danie odrazu nakładamy na talerz.Najlwpiej smakuje z grzankami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !