Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniakami
Boczniaki oczyszczamy, kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy, wsypujemy lubczyk, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy pieprzem.
ziemniaki | 3 średniej wielkości |
marchew | 1 duża |
masło | 1 łyżka |
bulion warzywny | 1,2 l |
serek topiony śmietankowy duży | 2 szt (po 100 g) |
boczniaki | 250 g |
cebula | 1 duża |
Liść lubczyku suszony Prymat | 1 łyżeczka |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: