Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
wędzony boczek 25 dag
kiełbasa 20 dag
cebula 1
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę zalać wodą i najlepiej zostawić ją na noc. na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować do miękkości. Dodać pokrojony i podsmażony boczek wraz z cebulą oraz kiełbasę. Całość dusimy. Na końcu dodajemy przecier, pieprz i przyprawę Prymatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 10.11.2011 17:23
super wygląda
Edyta31 23.09.2011 23:16
przepysznie wygląda ta fasolka
IlonaAlbertos 22.10.2010 00:52
Pyszności. Mój mąż szaleje za taką fasolką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak