Sposób przygotowania

Schab pokroić na niezbyt cienkie plastry. Lekko je rozbić przez folię. Mocno oprószyć pieprzem cytrynowym i lekko solą. Odstawić na ok. 30 min. do lodówki. Każdy kotlet oprószyć mąką, strzepnąć nadmiar. Kłaść na bardzo mocno rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Właściwie taki obsmażony schab jest już gotowy do jedzenia, szczególnie gdy jest na prawdę chudy i mało poprzerastany. Można też zdjąć go z patelni i podsmażyć lekko na niej pokrojoną w półplasterki cebulę a następnie włożyć kotlety z powrotem, podlać niewielką ilością wody i poddusić ok. 30 min.. Pieprz cytrynowy nadaje bardzo przyjemny aromat.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    już wiem do czego użyć pieprzu cytrynowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszniutkie kotlety z karczku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    zapowiada się pyszne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smakowicie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mniam, muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo aromatyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    super danie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !