Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pachnące rozmarynem w marynacie miodowo-musztardowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
miód płynny 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 szt
rozmaryn 1 gałązka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pachnące rozmarynem w marynacie miodowo-musztardowej

Skrzydełka myjemy, osuszamy, usuwamy lotki i kroimy je na pół. Skrzydełka oprószamy solą i pieprzem .
W miseczce łączymy ze sobą miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn – tak przygotowaną marynatą polewamy skrzydełka. Marynatę starannie wcieramy w skrzydełka. Skrzydełka marynujemy minimum 1 godzinę (najlepiej całą noc).
Zamarynowane skrzydełka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Skrzydełka pieczemy 30 minut.
Upieczone skrzydełka przekładamy na półmisek, posypujemy rozmarynem i serwujemy – pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 26.10.2016 13:50
pyszne skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak