Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 1 kg
woda 1 niepełna szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Jabłka obrać zetrzeć na grubych oczkach. W niepełnej szklance wody rozpuścić cukier i ciepłym zalać jabłka, przemieszać i zostawić. Na drugi dzień przegotować i zostawić. Przegotować jeszcze raz na trzeci dzień. Jabłka dać do słoików i pasteryzować około 10-15 min. Rewelacyjne za równo na chleb naleśniki jak i do jabłeczników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 02.10.2013 07:33
idealny na słodkie rozpoczęcie dnia
Ewelina38 02.08.2013 08:20
robię go i faktycznie jest rewelacyjny zwłaszcza do naleśników czy gofrów :)
Grażyna13 07.03.2013 11:33
Domowe dżemy są zawsze najlepsze :)
krystyna330 27.12.2012 10:42
super
m1monika 26.02.2012 11:15
pyszny
ankaryba 26.07.2011 23:17
mój ulubiony
oliwkowa
oliwkowa 22.05.2011 20:54
uwielbiam
grazia1 12.03.2011 12:05
mniam mniam
Natalia/tubisiek 21.02.2011 13:44
fajny, taki domowy jest bardzo smaczny :)
jolaxa 08.01.2011 17:01
super
christopher1 27.08.2010 13:19
Smakowicie wygląda : P
mikrusiak 26.08.2010 12:56
tym to ja nie pogardze...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak