Sposób przygotowania

odciąć wierchy patisonów wydrążyć środek. Ryż ugotowac na sypko w osolonej wodzie. odcedzić. Mięso pokroić w kostkę usmazyć na oleju. przyprawić do smaku. cebulę posiekac a paprykę pokroić w kostkę oraz pieczarki - wszytko razem usmażyć. Warzywa wymieszać z ryżem oraz odsączonym groszkiem i mięsem, serem i natką pietruszki. Napełnić patisony farszem. Masło rozgrzać orószyć mąką zasmarzyć nie rumieniąc. Wymieszać z zmimnym bulionem, gęstą śmeitaną i mlekiem, zagotować. Przyprawić. patisony polać sosoem i zapiekać 40 min. w tem 200 st. c

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    akurat mam patisony i już wiem co z nimi zrobię :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !