Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patisony zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
ryż 20 dkg
cebula 1 szt
pieczarki 20 dkg
paryka czerwona 1 szt
mąka i masło 2 łyż
bulion 1,5 szkl
śmietana 1 szkl
mleko 0,5 szkl
natka pietruszki 3 łyż
sól, pieprz
oelj do smażenia
patison kilka szt
groszek konserwowy 1 puszka
żółty ser starty 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: patisony zapiekane

odciąć wierchy patisonów wydrążyć środek. Ryż ugotowac na sypko w osolonej wodzie. odcedzić. Mięso pokroić w kostkę usmazyć na oleju. przyprawić do smaku. cebulę posiekac a paprykę pokroić w kostkę oraz pieczarki - wszytko razem usmażyć. Warzywa wymieszać z ryżem oraz odsączonym groszkiem i mięsem, serem i natką pietruszki. Napełnić patisony farszem. Masło rozgrzać orószyć mąką zasmarzyć nie rumieniąc. Wymieszać z zmimnym bulionem, gęstą śmeitaną i mlekiem, zagotować. Przyprawić. patisony polać sosoem i zapiekać 40 min. w tem 200 st. c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 27.08.2010 08:57
akurat mam patisony i już wiem co z nimi zrobię :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak