Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z baiłej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/4 główka
marchewka 1-2 sztuka
orzeszki ziemne garstka
sól do smaku
olej roślinny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z baiłej kapusty

Kapustę siekamy na piórka, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, orzeszki siekamy. Wszystkie składnik dokładnie mieszamy. Olej wymieszać z 1-2 łyzkami wody, polać warzywa, doprawić.
Doskonale smakuje jako dodatek do obiadu lub jako lekkie drugie śniadanie lub/i kolacja z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.08.2010 21:03
z orzechami może być faktycznie pyszne
kamilaj 29.08.2010 19:10
uwielbiam taka surowke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak