Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 gram
marchewka 2 sztuka
spora pietruszka (korzeń) 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
Majeranek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej
orzechy 2 łyzka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z warzywami

Kaszę gryczną gotujemy do miękkości (około 12-15 minut). W tym czasie marchew, pietruszkę i seler kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju. Doprawiamy do smaku (można też dodać szczyptę ziół prowansalskich!). Kaszę gryczaną odcedzamy z wody i wsypujemy do warzyw, mieszamy. Dodajemy posiekane orzechy (można też dodać odrobinę białego sera!). Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 01.09.2010 21:09
bardzo lubię taką kasze
RenataZ-et 01.09.2010 12:31
pyszne i zdrowe!
iwa643 01.09.2010 12:22
zdrowe
marzencia2007 01.09.2010 12:09
a mozna dac kaszę jęczmienna?
plocia 29.08.2010 21:02
jeszcze kaszy takiej nie jadłam, ale nie mówię nie
kamilaj 29.08.2010 19:10
nie przepadam za kasza gryczana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak