Sposób przygotowania

Kaszę gryczną gotujemy do miękkości (około 12-15 minut). W tym czasie marchew, pietruszkę i seler kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju. Doprawiamy do smaku (można też dodać szczyptę ziół prowansalskich!). Kaszę gryczaną odcedzamy z wody i wsypujemy do warzyw, mieszamy. Dodajemy posiekane orzechy (można też dodać odrobinę białego sera!). Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    nie przepadam za kasza gryczana
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    jeszcze kaszy takiej nie jadłam, ale nie mówię nie
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    a mozna dac kaszę jęczmienna?
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    zdrowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne i zdrowe!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taką kasze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !