Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapienkanka z miesem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 50 dag
szkl. śmietany 1/2
cebula
startego żółtego sera 20 dag
łyżki mąki 2
sól,gałka muszkatołowa.szczypta cukru
natka pietruszki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapienkanka z miesem mielonym

Kalafior myjemy,dzielimy na rózyczki.Gotujemy ok.15min w niewielkiej ilosci osolonej wody z dodatkiem cukru.Odcedzamy wywar zachowujemy.Cebule obieramy siekamy i podsmazamy na oleju.Dodajemy mieso,doprawiamy sola,pieprzem,papryka i tymiankiem.Smazymy ok.10minut.Z masła i maki robimy zasmazke.Dodajemy wywar z kalafiora,smietane i połowe sera.Gotujemy 5 min.Doprawiamy sola,pieprzem i gałką.W naczyni zaroodpornym układamy kalafior i mieso.Podlewamy sosem,posypujemy pozostałym serem.Zapiekamy 20min w temp.200stopni.Posypujemy posiekana natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 01.11.2010 14:44
pycha
buksiak12 22.09.2010 14:28
smaczne
edyta51 29.08.2010 08:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak