Sposób przygotowania

Chleb pokroić na cienkie paski, potem podsmażyć na złoty kolor na patelni z odrobiną masła, zalać 3 litrami wrzątku i odstawiamy do schłodzenia. Następnie na garnku rozściełamy gazę i ostrożnie wlewamy na nią cały napój razem z chlebem, dzięki czemu dokładnie odsączy się chleb od napoju. Pozostały chleb zalewamy ponownie 2 litrami wrzątku i czynność ponawiamy z przecedzaniem. Na koniec zlewamy 3 litry i 2 litry kwasu do słoja i dodajemy cukier oraz drożdże i odstawiamy na noc w pokojowej temperaturze. Na koniec wkroić pół cytryny.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    kwas najlepszy na Wschodzie - Rosja Ukraina ale sprobuje
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    To jest do picia? Nigdy o takim nie słyszałam...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !