Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 dkg
cebula 1,2 kg
czosnek ząbki 2 szt
szczypta susznej szałwi
Liść laurowy suszony Prymat
grzanki 1 szkl
ser tarty 5 dkg
pieprz, sól
miód 1 łyzeczka
rosół z kurczaka 3 szkl
wino białe wytrawne 1,2 szkl
tymianek 1 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Masło topimy i wrzucamy pokrojoną cebulę. Dusimy mieszając az bedzie miękka i dodajemy posiekany drobo czosnek, listek lurowy i tymianek oraz szałwie. MIeszamy podgrzewając ok 30 min. Dodajemy miód i podgrzewamy 5 min. Wlewamy wino i zwiększamy płomień. Gdy cały płyn wyparujee dodajemy bulion i gotujemy 30 min. Przyprawiamy do smaku. Gdy zupa jest gotowa rozlewamy do żaroodpornych miseczek i dodajemy grzbaki i posypujemy serem zapiekamy kilka min w tem 80C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 28.01.2012 08:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak