Sposób przygotowania

Żółtka jaj rozcieramy na pulchną masę z cukrem i dodajemy do rozczynu wtedy,gdy zwiększy 2-krotnie objętość,a roztopiony tłuszcz wówczas,gdy ciasto jest całkowicie wyrobione.
Z takiego ciasta można też piec bułeczki lub rogaliki.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    słodka ale za to jaka smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka lubie najbardziej
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka lubie najbardziej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    ciekawe czy babka może nie byc słodka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam drożdżowe babki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super ci wyszła
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    niestety fotka nie moja :(
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    trzeba spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super babka
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    dawno nie robiłam drożdżowej babki ,
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    prosta i smaczna zarazem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !