Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane filety z indyka nadziewane papryką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 300 g
papryka czerwona 1 szt
ser żółty 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/4 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane filety z indyka nadziewane papryką i serem

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka umyć i pokroić na porcje i lekko rozbić i posolić .
Krok 1 - Grillowane filety z indyka  nadziewane papryką  i serem  foto
2
Posypać pieprzem i ziołami .Ułożyć pokrojoną w paski paprykę czerwoną ,wcześniej umytą i pozbawioną gniazd nasiennych.
Krok 2 - Grillowane filety z indyka  nadziewane papryką  i serem  foto
3
Ser pokrojony w plasterki ułożyć na papryce
Krok 3 - Grillowane filety z indyka  nadziewane papryką  i serem  foto
4
Przyłożyć drugim filetem lub można zrobić kieszonki ,nie nacinając do końca filet .Polać oliwą i posypać jeszcze papryką słodką i odłożyć na 2 godziny do lodówki .
Krok 4 - Grillowane filety z indyka  nadziewane papryką  i serem  foto
5
Wyjąć z lodówki i ułożyć na patelni grillowej lub na tackach na grilla tradycyjnego i grillować 6-8 minut
Krok 5 - Grillowane filety z indyka  nadziewane papryką  i serem  foto
6
Odwrócić na drugą stronę i też 6-8 grillować .Podawać z sałatką lub z ziemniakami do obiadu .
Krok 6 - Grillowane filety z indyka  nadziewane papryką  i serem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak