Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z serduszek drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serduszka drobiowe 200 g
groszek konserwowy 1 puszka
por (biała część) 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
woda 1/4 szklanki
natka pietruszki
sól
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z serduszek drobiowych

1. serduszka kroimy, smażymy na patelni,
2. por kroimy w krążki, dodajemy na patelnie, chwilę smażymy,
3. wlewamy 1/4 szklanki wody, dodajemy 1 łyżkę koncentratu,
4. przyprawiamy, dodajemy groszek, posiekaną zieleninę,
5. śmietanę łączymy z pozostałym koncentratem i dodajemy do sosu, chwilę dusimy,
6. podajemy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 29.08.2010 12:31
Lubię serduszka drobiowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak