Sposób przygotowania

mięso pokroić na małe kawałki potem oprószyć je solą i pieprzem. ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i podlać odrobiną oleju. Piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie przygotować sos. Mleko rozmieszać z jajkiem i dodać drobno pokruszony ser pleśniowy. Następne dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. I po upływie 10 minut zalać tak przygotowanym sosem mięso. Na wierchu rozkruszyć kostkę bazylii lub dodać inne zioła według upodobania. Zapiekać kolejne 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    :) fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    gorgonzola nie będzie za ostra do tego przepisu ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    nie wiem ja zawsze robię z lazurem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    susper
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    o jej i to się tak da?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ok dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !