Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem z fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 1 sztuka
woda
fasola biała 25 dag
boczek wędzony 25 dag
cebula 1 sztuka
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem z fasoli

Fasolę opłukać i ugotować do miękkości. Następnie zemleć ją z boczkiem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, na tłuszczu podsmażyć fasolę, dodać do niej zmieloną fasolę z boczkiem, podsmażyć farsz doprawiając go do smaku solą i pieprzem. Z mąki, jajka i wody wyrobić ciasto. Rozwałkować je, wykrawać z niego krążki, napełniać je farszem, zlepiać na kształt pierogów. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, wkładać na nią pierogi, gotować do momentu wypłynięcia ich na wierzch, wyławiać łyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.07.2013 08:55
Ciekawy pomysł na farsz
IKrakowianka 24.10.2012 21:00
fajny pomysł
IKrakowianka 24.10.2012 21:00
fajny pomysł
Margo1 26.08.2010 09:15
Takich jeszcze nie robiłam
iwa643 26.08.2010 08:03
bardzo ciekawy farsz
Iwusia 26.08.2010 00:36
Pierogi lubię, ale z takim farszem jeszcze nie jadłam ... muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak