Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna fantazja Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duży filet pangi 1 sztuka
sos sojowy 4 łyżki
marchewka 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 sztuka
makaron ryżowy 1/2 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna fantazja Eli

Pozostałe składniki:

Ciasto:
2/3 butelki piwa(0.5 litra)
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
mąka(tyle,żeby ciasto miało gęstość śmietany).

Pangę pokroić w kostkę,dodać sos sojowy,czosnek,wymieszać i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.Paprykę pokroić w kostkę,cebulę w ćwierć krążki,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Na rozgrzanym oleju usmażyć pangę,wyjąć a na oleju po rybie lekko obsmażyć warzywa.Makaron odlać i pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa i makaron dodać do ryby,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.

Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Na naleśnikach rozłożyć farsz,zwijać jak krokiety i obsmażyć na oleju.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 23.05.2011 20:47
ciekawe muszę go wypróbować
FAFIK 31.03.2011 06:42
Oj, masz fantazję - gratuluję pomysłu
oliwkowa
oliwkowa 12.03.2011 12:44
Ciekawy pomysł
Magdalena80 13.02.2011 21:51
pyszności
Nina7 26.08.2010 06:41
Ciekawy pomysł na rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak