Sposób przygotowania

Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą, sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać obie mąki( 1 szklanka pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia. Wymieszać, następnie ciągle delikatnie mieszając dodawać po łyżce piany z białek. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki. Śliwki dzielić na pół, wyjmować z nich pestki, oprószyć mąką i układać je na cieście skórką do dołu. Ciasto piec około 35 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Biszkopcik nie dość, że szybki to i pyszny - jeszcze ze śliwkami :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Biszkopt lubię do herbaty
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pysznie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    biszkopty lubię z każdymi dodatkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !