Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy piana będzie już sztywna należy dodać do niej cukier puder i ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Masło roślinne rozpuścić w garnku. Do ciasta dodawać na przemian po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i po łyżce masła. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki. Na cieście układać śliwki skórką w dół( wcześniej podzielone na pół). Ciasto piec przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    fajny przepis, akurat sezon na śliwki
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszne ciacho :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne są takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !