Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z dynią i fasolką zieloną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 400 g
zielona fasolka szparagowa 300 g
makaron kokardki 150 g
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
olej kokosowy 2 łyźki
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
tymianek 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 1 szt
bulion 100 ml
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z dynią i fasolką zieloną

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Dynie obrać i miąższ pokroić w kostkę .
Włożyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju koksowego i smażyć chwilkę .
Krok 1 - Makaron z dynią i fasolką zieloną  foto
2
Fasolkę szparagową obrać z końcówek i ugotować 4- 5 minut w osolonej lekko wodzie . Po tym czasie odcedzić i pozostawić do ocieknięcia .
Krok 2 - Makaron z dynią i fasolką zieloną  foto
3
Do dyni na patelnię dolać bulionu, wsypać tymianku ,imbiru i ząbek czosnku przepuszczony przez praskę .Dusić na małym ogniu .
Krok 3 - Makaron z dynią i fasolką zieloną  foto
4
Dołożyć fasolkę i chwilę dusić razem , sprawdzić czy wszystko jest już miękkie . W razie potrzeby dolać bulionu .
Krok 4 - Makaron z dynią i fasolką zieloną  foto
5
Ugotować makaron kokardki ,może być inny wcześniej i dodać na patelnię .
Krok 5 - Makaron z dynią i fasolką zieloną  foto
6
Wymieszać ,przyprawić do smaku , przekładać na talerze , na talerze zetrzeć żółty ser i podawać ciepłe .
Krok 6 - Makaron z dynią i fasolką zieloną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 30.09.2016 10:22
na pewno smaczne danie
agnieszka214 30.09.2016 06:51
Pyszny obiadek mniam
pestka 30.09.2016 00:14
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak