Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 400-500 g
jarmuż 80 g
zielona fasolka szparagowa 200 g
olej rzepakowy 3 łyżki
cebula 1 szt
ząbki czosnku 1 szt
bulion warzywny 1,5 -2 litrów
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
marchewka 1 szt
ziemniaki 2-3 szt
tymianek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Dynię obrać ,pokroić w półksiężyce , razem ze skórką. Polać olejem ,posypać tymiankiem i wstawić do piekarnika na 30 minut w 190 stopniach. Ostudzoną wykroić od skórki i pokroić w kostkę .
Krok 1 - Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową  foto
2
Ziemniaki obrać ,opłukać .
Krok 2 - Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową  foto
3
Pokrojone ziemniaki zalać bulionem, dodać jarzyny ,posolić i gotować na wolnym ogniu .
Krok 3 - Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową  foto
4
Jarmuż zblanszować i zahartować zimną wodą . Poobcinać grubsze łodygi i pokroić na drobniejsze cząstki .
Krok 4 - Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową  foto
5
Dołożyć fasolkę szparagową zieloną i gotować do miękkości składników .
Krok 5 - Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową  foto
6
Pod koniec gotowania dołożyć upieczoną i pokrojoną dynię i jarmuż drobne kawałki .Zatrzepać śmietaną i zagotować i przyprawić do smaku . . Rozlewać na talerze .
Krok 6 - Zupa z dynią , jarmużem i fasolką szparagową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.10.2016 14:20
pyszna zupka
Krzysztof15 30.09.2016 07:41
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak