Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone śledzie Eli w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
mąka pszenna-do panierowania
olej do smażenia
woda 3 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cukier do smaku
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka
filety śledziowe 1 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone śledzie Eli w zalewie

Wszystkie składniki zalewy (woda,ocet,ziele angielskie,kliście laurowe,sól i cukier) zagotować i przestudzić.Ze śledzi wyciąć grzbiet,płaty przekroić na pół,posolić,popieprzyć,obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano,na gorącym oleju.Usmażone śledzie zalać letnią zalewą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak