Sposób przygotowania

Włóż spaghetti do wrzątku z rozpuszczoną kostką, dodaj dwie łyżki oliwy. Ugotuj spaghetti al dente, czyli na pół miękko. Po odcedzeniu zahartuj w zimnej wodzie. Polej odrobiną oliwy.
Pokrój cebule w bardzo drobną kosteczkę. Posiekaj czosnek. Papryczkę rozkrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój je na cienkie paseczki. Posiekaj kapary, oliwki i anchovies.
Wrzuć cebulę i czosnek na zimną patelnię z oliwą. Smaż, aż staną się szkliste. Dodaj oliwki, kapary i anchovies. Kiedy będą się smażyć, pokrój pomidory pelati w kostkę i wrzuć na patelnię do reszty składników. Zamieszaj i dodaj chilli. Kiedy pomidory zamienią się w sos, dodaj sól i pieprz - tyle, ile lubisz.
Na koniec wrzuć do gorącego sosu makaron i podgrzej. Podawaj z posiekaną bazylią, oregano i tartym parmezanem.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !