Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z sosem szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 100 gram
masełko 20 gram
smienata 30 gram
mąka 15 gram
cukier 30 gram
bulion 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z sosem szpinakowym

najlepiej jesli mamy swieze liscie szpinaku ale jesli nie moze byc mrożony. Gotujemy do w wodzie z dodatkiem soli a następnie na odrobinie masła dusimy. Połączyc z bulionem dodać smietane i mąkę. Zagotowac. Polewamy nim makaron przygotowany na talerzu. Zdrowo i sacznie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.05.2011 00:34
niezłe
Emilia22 19.09.2010 17:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak