Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałaty rzymskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata rzymska 1
oliwa 1 i 1/2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/3 łyżeczki
pomidor 1 średni
ogórek gruntowy 1
szczypiorek około 1 łyżki (posiekanego)
sól do smaku (u mnie szczypta)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałaty rzymskiej

Sałatę rzymską myjemy i rwiemy dowolnie liście, przekładamy do miski. Przygotowujemy pozostałe warzywa - pomidora kroimy w plastry, ogórka obieramy i również kroimy w cieniutkie plastry, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski z sałatą.
W szklaneczce łączymy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym i szczyptą soli. Tak przygotowanym dresingiem polewamy naszą sałatkę. Wszystko razem mieszamy, próbujemy.
Sałatkę odkładamy na kilka minut (najlepiej do lodówki), aby smaki się przegryzły.
Podajemy do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.10.2016 19:12
Dobra sałatka.
Diana Rusiłowicz 28.09.2016 01:56
Super do obiadku :)
Łukasz15 24.09.2016 23:25
Bardzo dobra
MagdalenaIC 24.09.2016 23:19
Takie surówki są najlepsze ;)
bertpvd 24.09.2016 20:59
smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak